Dünya Diyabet Günü'ne dikkat çekmek amacıyla sağlık çalışanları, cadde boyunca yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, sağlık çalışanlarını alkışlayarak destek verdi.

YEŞİL BALONLAR GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU
Bursa'da geleneksel hale getirilen diyabet yürüyüşüne bu yıl da çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, ellerindeki yeşil balonları gökyüzüne salarak diyabet farkındalığına katkıda bulundu. Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi'nde büyük bir ilgiyle karşılandı.

DİYABETİN CİDDİYETİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, diyabetin giderek artan bir sorun olduğunu ve her yıl düzenledikleri yürüyüşle farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirtti. İç Hastalıkları Uzmanı Sümmeyye Memet, diyabetin sadece kan şekeri yüksekliği değil, kalp, göz ve sinir sistemini de etkileyen bir hastalık olduğunu vurguladı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazmiye Şentürk ise, gebelik şekerinin artışına dikkat çekerek erken teşhisin önemini vurguladı.








