Kırıkkale'de, 'sazan sarmalı' olarak bilinen bir dolandırıcılık yöntemiyle aracını satmak isteyen bir vatandaşın fotoğraflarını ve ruhsat bilgilerini kullanarak İstanbul'dan gelen bir aileyi 1 milyon 50 bin liraya kandırmaya çalışan şüphelinin oyunu, gerçek araç sahibi ile alıcıların buluşması sırasında deşifre oldu.

YENİ BİR DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ DEŞİFRE OLDU
Yahşihan ilçesinde kafe işletmeciliği yapan Erol Uça, otomobilini 1 milyon 615 bin liradan satışa çıkardı. Kendisini 'Melih Karlı' olarak tanıtan bir kişi tarafından aranan şüpheli, telefonda 1 milyon 580 bin liraya anlaştığı Uça'dan, 'sorgulama yapacağım' bahanesiyle aracın orijinal fotoğraflarını ve ruhsat görüntüsünü aldı. Bu bilgilerle piyasa değerinin altında sahte bir ilan oluşturan şüpheli, İstanbul'dan bir alıcı aile ile 1 milyon 50 bin liraya anlaştı ve aileyi Kırıkkale'ye yönlendirdi.

GERÇEK SAHİBİ 'ENİŞTE' ÇIKTI, OYUN BOZULDU
Aracı teslim almak için Kırıkkale'ye gelen aile, gerçek araç sahibi Erol Uça ile buluştuğunda şok yaşadı. Şüpheli şahsın, Uça'yı 'eniştem' diyerek tanıttığı ortaya çıktı. Durumu anlayan Uça, alıcıları uyararak para göndermemelerini istedi. Uça, şüphelinin ayrıca kendisi için de 'O eniştem, aramız çok iyi değil. Onlarla çok para muhabbeti yapmayın' diyerek insanları oyaladığını ve kapora istediğini belirtti. İstanbul'dan gelen aile, büyük şok yaşarken, araç sahibi ve alıcı aile olayın ardından emniyete giderek şikayetçi oldu. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.







