Samsun'da aile dramı: Ablasını kaçıran kuzeni öldüren 16 yaşındaki çocuk ve babasına müebbet istendi

ASAYİŞ Yayınlanma : 29 Ocak 2026 02:51 Düzenleme : 29 Ocak 2026 02:51
Samsun'da aile dramı: Ablasını kaçıran kuzeni öldüren 16 yaşındaki çocuk ve babasına müebbet istendi
Samsun'da, ablasını kaçıran kuzenini öldüren 16 yaşındaki çocuk ve babasına savcılık müebbet hapis cezası talep etti. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

Samsun'da, ablasını evlenmek için kaçıran amcasının oğlunu tabancayla vurarak öldüren 16 yaşındaki çocuk ile babası hakkında savcılık, müebbet hapis cezası talep etti. Olay, 15 Mayıs 2025 tarihinde İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Talimhane Caddesi'nde bir mobilya satış iş yerinde meydana geldi.

KANLI BİR AİLE KAVGASININ DETAYLARI

İddiaya göre, M.T. (16), ablasını evlenmek için kaçıran amcasının oğlu Okan Doğan Torun'u (24), evlilik konusunu konuşmak için babasıyla birlikte geldiği iş yerinde tabancayla göğsünden vurdu. Yaralı halde kaçan Okan Doğan Torun bir kitapçıya sığındı, ancak peşinden koşan M.T. yeniden ateş açtı. Bu sırada açılan kurşunlardan biri, iş yeri önünde oturan D.A.'nın beline isabet etti. Yaralılar hastanelere kaldırıldı ve Okan Doğan Torun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BABANIN AZMETTİRDİĞİ İDDİASI VE TUTUKLAMA

Olaydan kısa süre sonra yakalanan M.T., çocuk şube ekiplerine teslim edildi. Baba H.İ.T.'nin (48) ise, kızını kaçıran yeğeni Gökhan Doğan Torun'u oğluna vurdurduğu iddia edilerek gözaltına alındı. Her ikisi de sorgularının ardından 16 Mayıs'ta adliyeye sevk edilip tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAVCININ MÜEBBET TALEBİ VE DURUŞMANIN ERTELENMESİ

Baba ve oğul hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, M.T.'yi adam öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını, yaşı küçük olduğu için cezasında indirim uygulanmasını talep etti. Baba H.İ.T. hakkında ise öldürmeye iştirak suçundan müebbet hapis cezası istenerek, her ikisinin de D.A.'nın yaralanmasıyla ilgili olası kasıtlı yaralamadan cezalandırılmaları istendi. M.T. pişmanlığını ifade ederken, baba suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, sanık avukatlarının savunma hazırlaması için ileri bir tarihe ertelendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.