Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 6 kişi tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 16 Ekim 2025 20:25 Düzenleme : 16 Ekim 2025 20:25
Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 6 kişi tutuklandı
Samsun'da düzenlenen 5 uyuşturucu operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı, 6'sı tutuklandı. Operasyonlarda büyük miktarda sentetik uyuşturucu ve esrar ele geçirildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde düzenledikleri 5 ayrı operasyonla uyuşturucu ticaretine darbe vurdu. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklanırken, genç yaşlardaki şahısların bu suç ağına dahil olması dikkat çekti.

OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MADDELER

Operasyonlarda toplamda 12.768 adet sentetik ecza, 1 litre likit esrar, 75.82 gram metamfetamin, 116.60 gram sentetik kannabinoid ve çeşitli miktarlarda esrarlı sigara ele geçirildi. Ele geçirilen hassas terazi ise uyuşturucunun ticari boyutunu gözler önüne serdi. Emniyet ekiplerinin titiz çalışması, şehirdeki uyuşturucu ağının önemli bir kısmını çökertti.

TUTUKLAMA KARARI VE CEZAEVİ SÜRECİ

Gözaltına alınan 7 şüpheliden S.C. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, A.M., S.S., M.B., H.C., Y.E.A. ve F.K. isimli şahıslar nöbetçi mahkemece tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilerek adli süreç başlatıldı. Bu karar, uyuşturucu suçlarına yönelik caydırıcılığın bir göstergesi olarak yorumlandı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE SÜREKLİLİK

Samsun Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Son operasyonlar, genç nüfusun bu tür suçlara karşı korunması ve toplum sağlığının güvence altına alınması açısından kritik önem taşıyor. Yetkililer, benzer çalışmaların devam edeceğini ve suç örgütlerine yönelik baskının artırılacağını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.