22 Ekim Çarşamba günü Sarayönü Belediyesi Ahmet Hüdai Toplantı Salonu’nda Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilen ihaleye 114 istekli katıldı. Belediye Başkanı Necati Koç’un da hazır bulunduğu ihalede; 44 konut arsası, 6 hayvancılık sahası arsası ve 1 avlulu kerpiç ev satışa çıkarıldı.
Yoğun katılımın yaşandığı ihalede, Bahçesaray Mahallesi’ndeki 12, Ladik Mahallesi’ndeki 27 konut arsası, 6 hayvancılık sahası arsası ve Kuyulusebil Mahallesi’ndeki 1 adet avlulu kerpiç evin satışı gerçekleştirildi.
Satışlar, bedelin dörtte birinin peşin, kalan kısmının ise 3 eşit taksitte ödenmesi şartıyla yapıldı.
Yaklaşık 8 saat süren ihale sonunda 28 bin 748 metrekarelik taşınmaz satışı gerçekleşti. Satışlardan toplam 50 milyon 903 bin TL gelir elde edilerek belediye bütçesine önemli bir kaynak kazandırıldı.
İhale sırasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Özellikle Ladik Mahallesi’ndeki arsaların satışı sırasında katılımcılar arasında çıkan tartışma kısa süreli arbedeye dönüştü. Belediye Başkanı Necati Koç, zabıta ekipleriyle birlikte tarafları sükûnete davet ederek olayın büyümesini önledi.
İhalenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Necati Koç, vatandaşların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Belediyemize gelen talepler doğrultusunda Ladik ve Bahçesaray’da konut yapımına uygun arsaların satışını açık teklif usulüyle gerçekleştirdik. 50 milyon liranın üzerinde ciddi bir gelir belediyemiz bütçesine kazandırıldı. Bu ihaleyle hem vatandaşlarımızın konut ihtiyacına çözüm üretmiş olduk hem de belediye bütçemize önemli bir katkı sağladık. Elde edilen bu gelirle ilçemizin ihtiyaçlarına göre önemli hizmetler yapacağımıza inanıyorum.”








