Sarayönü’nde 513 işletme denetlendi

YAŞAM Yayınlanma : 11 Ocak 2026 00:24 Düzenleme : 11 Ocak 2026 00:27
Sarayönü’nde 513 işletme denetlendi

Sarayönü Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca Gıda ve Yem Şubesi personelleri tarafından gerçekleştirilen denetimlere ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yaptı.

Yapılan açıklamada, ilçede gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla toplam 513 işletmenin denetlendiği ve denetimlerin yıl boyunca titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

Üretimden tüketime kadar geçen tüm aşamalarda gıdaların teknik ve hijyenik şartlara uygun olması gerektiğine dikkat çeken İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin bu standartların korunması ve tüketici sağlığının güvence altına alınması amacıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Denetimler kapsamında satış noktaları, toplu tüketim yerleri ve yem bayileri ayrıntılı şekilde incelendi. Ayrıca denetimler sırasında ürünlerden alınan numuneler, laboratuvar ortamında analiz edilerek insan sağlığı açısından uygunluğu kontrol edildi.

15 işletmeye idari yaptırım uygulandı

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2025 yılı içerisinde ilçemizde toplam 513 işletmeye yönelik gıda denetimi gerçekleştirilmiştir. Denetimler sırasında Türk Gıda Kodeksi’ne aykırı faaliyet yürüttüğü tespit edilen 15 işletmeye idari yaptırım uygulanmış, toplamda 450 bin TL civarında para cezası kesilmiştir. Bu uygulamalar, tüketici sağlığını korumak ve gıda güvenliği standartlarının sürdürülebilirliğini sağlamak adına kararlılıkla devam etmektedir.”

Zoonoz hastalıklara karşı mezbahalar mercek altında tutuldu

Açıklamada, gıda güvenliğinin yanı sıra hayvansal ürünlerin sağlıklı şekilde tüketilmesine yönelik denetimlerin de yıl boyunca sürdürüldüğü vurgulandı. Bu kapsamda mezbahalar ve kasaplarda veteriner hekimler gözetiminde düzenli kontroller gerçekleştirildiği belirtilerek, yürütülen çalışmaların hem hayvan sağlığını hem de toplum sağlığını korumayı amaçladığı ifade edildi.

Sarayönü Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, denetimlerin 2026 yılı boyunca da aralıksız ve kararlı şekilde devam edeceğini bildirdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.