Programa Abdullah Huzeyfe Çakmak, Necati Koç, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROGRAM KUR’AN-I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI
Sarayönü Ahmet Hüdai Salonu’nda düzenlenen panel, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını Nizamettin Bayrakcı yaptı. Müftü Bayrakcı, camilerin sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda toplumun bir araya geldiği, sosyal dayanışmanın ve eğitimin güçlendiği merkezler olduğuna dikkat çekti.

Bayrakcı, tarih boyunca camilerin toplumun moralini ve birliğini koruyan önemli yapılar olduğunu ifade ederek, “Namaz sadece bireysel huzur değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk, paylaşma ve yardımlaşma gibi değerleri kazandırır” dedi.

PANELİN MODERATÖRLÜĞÜNÜ PROF. DR. ALİ ÖGE YAPTI
Programın moderatörlüğünü Ali Öge üstlendi. Panelist olarak ise Ali Çiftci ve Recep Koyuncu yer aldı. Panelde, Peygamber Efendimiz’in cami merkezli hayatı ele alınarak camilerin eğitim, dayanışma ve rehberlik yönleri vurgulandı.

NAMAZIN BİREYSEL VE TOPLUMSAL BOYUTU ELE ALINDI
Doç. Dr. Ali Çiftci, namazın bireysel boyutuna dikkat çekerek ruhsal denge, disiplin ve huzur sağlamadaki etkilerini anlattı. Çiftci, “Namaz, birlik ve beraberliği güçlendiren, yardımlaşma bilincini pekiştiren bir ibadettir” dedi.
Doç. Dr. Recep Koyuncu ise özellikle gençlerin manevi gelişiminde camilerin önemini vurguladı. Günlük yaşamda cami ve namazın rehberliğinin nasıl benimsenebileceğine dair öneriler sundu.

KATILIMCILAR SORULAR SORDU, TARTIŞMALARA KATILDI
Panel interaktif bir ortamda ilerledi. Katılımcılar sorular sorarak tartışmalara katkı sağladı, Peygamberimizin örnek hayatından dersler çıkardı. Yoğun katılımın sağlandığı etkinlik, bilgi dolu sunumlar ve canlı tartışmalarla dikkat çekti.

PANEL DUA VE PLAKET TAKDİMİYLE SONA ERDİ
Etkinlik, yapılan dua ile manevi bir atmosfer içinde sona erdi. Abdullah Huzeyfe Çakmak, panelin moderatörü Prof. Dr. Ali Öge ile panelistler Doç. Dr. Ali Çiftci ve Doç. Dr. Recep Koyuncu’ya teşekkür plaketi takdim etti.











