Sarıgöl ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Geleneksel Türk Okçuluğu kursuna katılımın her geçen gün arttığı gözlemleniyor. Üç ayrı kategoride (çocuklar, gençler ve yetişkinler) düzenlenen kurslar, her yaştan sporsevere kapılarını aralıyor.

UNESCO Mirası Okçuluğa Yoğun İlgi
2019 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne dahil edilen Geleneksel Türk Okçuluğu'nun popülerliği Sarıgöl'de de kendini gösteriyor. Kurs antrenörü Hakan Kuruca, ilçede ilk kez düzenlenen bu kursa toplamda 250 kişinin kayıt yaptırdığını belirterek, ilginin kendilerini de oldukça sevindirdiğini dile getirdi.

Her Gün Eğitim, Artan Katılımcı Sayısı
Kuruca, eğitimlerin her gün düzenli olarak yapıldığını ve üç farklı yaş grubuna yönelik olduğunu ifade etti. "İlginin bu kadar yoğun olması bizim için sevindirici. Kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Bu da geleneksel sporlarımızın yaşatılması adına çok kıymetli." diyen Kuruca, Sarıgöl'de Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimlerinin İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Kompleksi'nin kapalı spor salonunda sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.







