Kış turizminin önemli merkezlerinden Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyaca ünlü kristal kar kalitesiyle yeni sezona 'merhaba' dedi. Sarıçam ormanları arasında uzanan bembeyaz pistler, son kar yağışlarıyla birlikte kayakseverleri ağırlamaya başladı.

KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETREYE ULAŞTI
Son günlerdeki yoğun kar yağışı, pistlerdeki kar kalınlığını yer yer 60 santimetreye çıkardı. Bu durum, sezon açılışına saatler kala bölgeye gelen kayakseverlere harika bir kayak deneyimi sundu. Kayaksever Nesim Gök, 'Sezonu açtım, pist çok güzel, hava güzel, 60-20 santim kar var. Çok eğleniyoruz, umarım tüm kış böyle devam eder' diyerek sevincini paylaştı.

RESMİ AÇILIŞ BUGÜN YAPILACAK
Sarıkamış Kayak Merkezi'nin resmi açılışı, bugün saat 17.00'de protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılış öncesinde pistlere çıkan kayakseverler, güneşli havada doyasıya kayarak eğlendi. Sarıkamış, kristal karı ve eşsiz doğasıyla bu yıl da Türkiye'nin önde gelen kış rotalarından biri olmaya aday.







