TEMMUZ AYI SED ÖDEMELERİ HESAPLARA GEÇTİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında temmuz ayına ait toplam 2 milyar 117 milyon liralık ödemenin hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.
ÇOCUKLARIN AİLE ORTAMINDA BÜYÜMESİ HEDEFLENİYOR
Yazılı açıklama yapan Bakan Göktaş, çocuklara yönelik sosyal hizmetlere özel önem verdiklerini belirterek, SED programıyla çocukların ailelerinin yanında ve sosyal çevreleri içinde desteklenmesini amaçladıklarını ifade etti.
Çocukların milli değerlere bağlı, eğitimli, sağlıklı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesi için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Göktaş, aile odaklı sosyal hizmet modellerine öncelik verdiklerini kaydetti.
BAKAN GÖKTAŞ'TAN SED AÇIKLAMASI
Bakan Göktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için temmuz ayına yönelik toplam 2 milyar 117 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık. Memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında SED ödemelerini temmuz ayında hak sahiplerimizin hesaplarına artışlı bir şekilde yatıracağız.”
SED VE KORUYUCU AİLE ÖDEMELERİ ARTIRILDI
Temmuz ayında memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinin ortalama tutarı 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya yükseltildi.
Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan aylık ortalama ödeme ise 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya çıkarıldı.









