Çevreye duyarlı projeleriyle dikkat çeken Selçuklu Belediyesi, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen “Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor” projesi, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN SEFERBER OLDU
Selçuklu Belediyesi’nin çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlediği yarışma kapsamında öğrenciler, okullarında atık toplamaya devam ediyor.
Atık getirme günlerinde toplanan geri dönüştürülebilir atıklar, belediye yetkililerine teslim ediliyor. Mayıs ayına kadar sürecek yarışma sayesinde öğrenciler geri dönüşümün önemini uygulamalı olarak öğreniyor.

52 OKULDAN 65 BİN KİLOGRAM ATIK TOPLANDI
15 Ekim’de başlayan yarışma bugüne kadar büyük bir başarıya ulaştı. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen yarışmada, 52 okuldan toplam 65 bin kilogram geri dönüşüm atığı toplandı. Okullar, 15 Mayıs 2026 tarihine kadar en fazla atık toplayarak dereceye girmek için mücadele ediyor.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ÖDÜL TÖRENİ
Yarışma sonunda dereceye giren okullar; öğrenci başına en fazla atık toplayanlar ve toplamda en fazla atık toplayanlar olmak üzere ayrı ayrı ödüllendirilecek.
Anaokulu, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde verilecek ödüller, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenecek programla sahiplerini bulacak.

EĞİTİMLERLE SIFIR ATIK BİLİNCİ PEKİŞİYOR
Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, yarışmanın yanı sıra eğitim faaliyetlerini de sürdürüyor.
Eğitim öğretim döneminin başından bu yana talep eden okullarda “Sıfır Atık” konulu eğitimler gerçekleştirildi.
Bugüne kadar düzenlenen 53 eğitimden 4 bin 362 öğrenci faydalandı. Okullarda kurulan sıfır atık timleri ise aldıkları eğitimlerle arkadaşlarına rehberlik ediyor.

KATEGORİLERE GÖRE ÖDÜLLER BELİRLENDİ
Yarışma kapsamında kategorilerinde birinci olan ilk üç sınıfa piknik, ikinci olan ilk üç sınıfa resim seti, üçüncü olan ilk üç sınıfa ise matara ödülleri verilecek.








