Şifa kaynakları ve küresel sağlık iş birlikleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel takdim

SAĞLIK Yayınlanma : 26 Kasım 2025 23:37 Düzenleme : 26 Kasım 2025 23:37
Şifa kaynakları ve küresel sağlık iş birlikleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel takdim
11. Tıp Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Şifayı Tabiatta Bulmak' kitabı takdim edildi. Nobel'li Prof. Dr. Sancar ile istişareler yapıldı, KKTC ile sağlık turizmi iş birlikleri görüşüldü.
Şifa kaynakları ve küresel sağlık iş birlikleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel takdim

11. Tıp Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni, bilim, sağlık ve uluslararası iş birliklerinin üst düzeyde ele alındığı önemli bir platform oldu.

TÜSEB'den Cumhurbaşkanına Değerli Bir Armağan

Tören sırasında, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Şifayı Tabiatta Bulmak' adlı kitabını takdim etti. Bu özel an, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Sağlık Diplomasisi ve KKTC ile Güçlü İş Birlikleri

Programda ayrıca, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile biyoteknoloji ekosistemi, bilimsel projeler ve sağlık diplomasisi konularında değerli istişarelerde bulunuldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile sağlık turizmi alanındaki iş birlikleri de masaya yatırıldı. KKTC Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmelerde Türkiye-KKTC sağlık turizmi projeleri, yatırım fırsatları ve Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası sağlık hizmetleri kapasitesinin artırılması değerlendirildi. Dr. Hakan Özrek ile yapılan ayrı bir görüşmede ise KKTC'nin sağlık turizmi altyapısı, özel sağlık yatırımları, rehabilitasyon modelleri ve termal/yaşam merkezleri üzerine kapsamlı fikir alışverişleri yapıldı. Prof. Dr. Aysun Bay, bu programın Türkiye'nin küresel konumunu güçlendirdiğini ve TÜSEB çalışmaları ile KKTC ile yürütülen sağlık turizmi projelerinin bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.