Siirt'te 2025 yılı 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma koordinasyon toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

YATIRIMLAR VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI
Kamu yatırımlarının takibi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantılarda, il genelinde devam eden ve planlanan projeler masaya yatırıldı. Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 2025 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin yatırımları değerlendirerek, kurumların mevsim şartlarını en iyi şekilde değerlendirip çalışmalarını hızlandırmaları ve ödenekleri etkin kullanmaları gerektiğini vurguladı. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Vali Kızılkaya, kırsal bölgelerde hedeflenen 100 kilometrelik sıcak asfalt yolun 85,3 kilometresinin tamamlandığını ve toplamda 130 bin ton asfalt serimi yapıldığını bildirdi. Kilit parke tesisi kurulum çalışmalarının da planlandığı şekilde ilerlediğini ifade eden Vali Kızılkaya, doğalgaz erişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kent merkezinde doğalgaza erişemeyen tek bir hane kalmayacak şekilde planlama yapıldığını aktaran Kızılkaya, "Altyapı çalışmalarının önündeki tüm engeller kaldırıldı, gerekli belediye meclis kararları alındı. Bu yıl sonuna kadar büyük oranda tamamlanması, kalan kısımlar için ise en geç 2026 yılı sonuna kadar tüm merkez mahallelerde doğalgaz erişiminin sağlanması hedefleniyor" dedi.

ULAŞTIRMA VE DOĞALGAZ ERIŞİMİ
Vali Kızılkaya, ayrıca Pervari-Çemikari yolunun 32 kilometrelik kısmının 21 kilometresinin tamamlandığını, kalan 9 kilometrelik bölümün de en kısa sürede bitirilmesi için Karayolları yetkililerine talimat verdi. Toplantıda yatırımcı kuruluş temsilcileri yürüttükleri projeler hakkında sunumlar yaparken, kurumlar arası koordinasyon gerektiren konular da görüşüldü.

TAŞKIN KORUMA VE İŞ BİRLİĞİ
İl Koordinasyon Toplantısının ardından Siirt il taşkın koruma koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın’ın sunum yaptığı toplantıda taşkın riskleri, alınacak önlemler ve acil müdahale planları detaylı olarak değerlendirildi. Vali Kızılkaya, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, taşkın risklerinin en aza indirilmesi ve gerekli önlemlerin titizlikle uygulanması yönünde ilgili kurumlara talimat verdi.







