Sincan'da roman kahramanları sokağa indi: 2 bin öğrenciyle rengarenk bir festival

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 20 Aralık 2025 08:19 Düzenleme : 20 Aralık 2025 08:19
Sincan'da roman kahramanları sokağa indi: 2 bin öğrenciyle rengarenk bir festival
Sincan'da düzenlenen Roman Kahramanları Festivali'nde 2 bin 230 öğrenci, roman kahramanlarının kostümleriyle sokağa çıkarak okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefledi. Festival, renkli görüntülere ve geniş katılıma sahne oldu.
Sincan'da roman kahramanları sokağa indi: 2 bin öğrenciyle rengarenk bir festival

Sincan Kaymakamlığı ve Sincan Belediyesi'nin himayesinde, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen 'Sincan Roman Kahramanları Festivali'nin ikincisi gerçekleştirildi. Festival kapsamında, 7-17 yaş aralığındaki 2 bin 230 öğrenci, roman kahramanlarının kostümlerini giyerek bir kortej oluşturdu. Öğrenciler, bando takımı eşliğinde ilk olarak esnafı ziyaret ederek, kurgu kitaplarından kahramanların repliklerini okudu ve kitapları hediye etti. Bu etkinlikle, edebiyatın ve kitabın sokağa taşınması, okuma kültürünün yaygınlaştırılması amaçlandı.

KAYMAKAM VE MÜDÜRDEN COŞKULU MESAJLAR

Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, festivalin dünya rekoru niteliğinde olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" dedi. Kılıç, okuma alışkanlığının sadece çocuklara değil, büyüklere de aşılanması gerektiğini vurguladı. Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, öğrencilerin soğuk havaya rağmen kostümleriyle farklı anlar yaşattığını ifade ederek, "Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Daha güzel etkinlikler yapacağız" şeklinde konuştu.

GENİŞ KATILIM VE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Festival Direktörü Feray Koçak'ın verdiği bilgiye göre, 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci, velileriyle birlikte toplam 3 bin kişi etkinliğe katılarak Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde, Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Koray Üstün, Başkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Doç. Dr. Galip Çağ gibi akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri de konuk olarak yer aldı. Etkinlik, öğrencilerin sosyalleşmesine ve kitap okuma alışkanlığının pekiştirilmesine katkı sağladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.