Sinop Valiliği, il genelinde özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Merkez ilçeye bağlı bazı köylerde taşımalı eğitime 12 Ocak Pazartesi günü için bir gün ara verildiğini açıkladı.
ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINDI
Valilikten yapılan açıklamada, olası risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbirlerin alındığı belirtildi. Bu doğrultuda, Merkez ilçeye bağlı Akbaş, Altınyayla, Çakıldak, Eymür, Göller, Göllü, Kirençukuru, Oğuzeli, Sazlı, Tepealtı, Tıngıroğlu ve Türkmen köylerinde, Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim taşımalarının durdurulduğu ifade edildi.
EĞİTİM FAALİYETLERİ İÇİN GÖZLEMLER SÜRECEK
Aynı güzergahlardan Özel Servis Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında yapılan öğrenci taşımalarının da bu karar dahilinde değerlendirileceği vurgulandı. Valilik, mevcut hava koşullarının seyrine göre ilçelerdeki eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin gerekli kararların ilgili kaymakamlıklar tarafından alınacağını ve kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini belirtti.









