Sinop'ta Lakerda festivali rüzgarı: Helesa şenliği sokaklara taşındı!

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 15 Kasım 2025 21:14 Düzenleme : 15 Kasım 2025 21:14
Sinop'ta Lakerda festivali rüzgarı: Helesa şenliği sokaklara taşındı!
Sinop'ta 6. Lakerda Festivali kapsamında düzenlenen Helesa Şenliği, maniler ve coşku dolu yürüyüşle kutlandı. Etkinlikten elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

Sinop'ta bu yıl altıncısı düzenlenen Lakerda Festivali, geleneksel Helesa Şenliği ile renklendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, festival coşkusunu şehrin sokaklarına taşıdı.

MANİLER VE COŞKU DOLU YÜRÜYÜŞ

Helesa ekibinin başını çeken Murat İlkılıç'ın performansıyla dikkat çektiği yürüyüşte, süslenmiş ve ışıklandırılmış gemi maketi eşliğinde çeşitli maniler söylendi. Vatandaşlar da söylenen manilere hep bir ağızdan eşlik ederek bu coşkuya ortak oldu.

GELİR MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞLANACAK

Sinop Uğur Mumcu Meydanı'ndan başlayıp Sabahattin Ali Parkı'nda sona eren Helesa yürüyüşünün ardından Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Etkinlikten elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağı belirtildi. Festival kapsamındaki etkinlikler ise 16 Kasım'a kadar devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.