İtalya'nın başkenti Roma'da, restorasyon çalışmaları süren 13. yüzyıla ait Torre dei Conti Kulesi'nde yaşanan kısmi çökme, yürekleri ağızlara getirdi. Olayda 3 işçi yaralanırken, bir işçi ise enkazın altında mahsur kaldı.
ENKAZ ALTINDA HAYAT MÜCADELESİ
Roma'nın tarihi dokusuna sahip çıkmak adına yürütülen titiz restorasyon çalışmaları sırasında meydana gelen bu üzücü olay, Kolezyum'a yakın bir noktada bulunan Torre dei Conti Kulesi'nde yaşandı. Ulusal İtfaiye Teşkilatı sözcüsü Luca Cari, "Onu canlı çıkarmaya çalışıyoruz, ancak yeni bir çökme riski olduğu için durum karmaşık" diyerek, kurtarma çalışmalarının zorluğunu dile getirdi.
KULENİN TARİHİ VE RESTORASYON SÜRECİ
Lazio Bölge Başkanı Francesco Rocca'nın İtalyan medyasına yaptığı açıklamalara göre, enkaz altından kurtarılan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, diğer iki hafif yaralı işçinin ise hastaneye gitmeyi reddettiği bildirildi. Roma Belediyesi'nin 4 yıllık restorasyon projesi kapsamında yenilenen ve gelecek yıl tamamlanması planlanan kule, Papa III. Innocentius tarafından 13. yüzyılın başlarında ailesi için yaptırılmıştı. Depremler nedeniyle kısaltılan yapının hala ayakta olduğu ancak iç kısmında ciddi hasar oluştuğu belirtildi. Olay nedeniyle kule çevresindeki alan yayalara kapatılmıştı.








