KURUYAN SU KUYUSUNA DÜŞTÜ
Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri son olarak Batman Güneşli Köyü’ndeki bir su kuyusunda bitkin halde bulunan çakalı kurtardı. DKMP Genel Müdürlüğü çakalın kurtarılması ve doğal ortamına tekrara bırakılmasına ait görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
Ekiplerin hızlı müdahalesiyle düştüğü su kuyusundan çıkarılan çakal, önce veteriner hekimlere teslim edildi. Su kuyusundan bitkin halde çıkarılan çakalın veteriner hekimler önce titiz ir şekilde bakımı ve kontrolleri gerçekleştirildi. Ardından da rehabilitasyonu tamamlandı.

DOĞAL ORTAMINA BIRAKILDI
Yaşanan kuraklık sonrası kuruyan boş su kuyusundan çıkarılan ve rehabilitasyonu tamamlanan çakal, kafese konularak tekrar doğal yaşam alanına getirildi. Buradan da doğal yaşam alanına geri bırakıldı.








