Talas personeli AFAD tecrübesiyle donanıyor: Deprem gerçeğine hazırlık!

GÜNDEM Yayınlanma : 14 Kasım 2025 12:07 Düzenleme : 14 Kasım 2025 12:07
Talas personeli AFAD tecrübesiyle donanıyor: Deprem gerçeğine hazırlık!
Talas Belediyesi personeline, Kayseri AFAD iş birliğiyle deprem öncesi, anı ve sonrası yapılması gerekenler hakkında kapsamlı bir afet ve acil durum eğitimi verildi. Amaç, afetlere karşı hazırlıklı olmaktır.

Talas Belediyesi, olası afetlere karşı personelinin hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla Kayseri AFAD İl Müdürlüğü ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda belediye personeline yönelik kapsamlı bir 'Afet ve Acil Durum Eğitimi' organize edildi.

DEPREM GERÇEĞİ VE ÖNLEMLER VURGULANDI

12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü'nün anlam ve önemine binaen Talas Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programına, AFAD Kayseri İl Müdürlüğü'nden Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Şube Müdürü Hasan Say'ın eğitmen olarak katılımı sağlandı. Say, eğitiminde özellikle 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremleri hatırlatarak, ülkemizin deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmenin ve bu doğrultuda gerekli tedbirleri almanın hayati önemine dikkat çekti.

AFET ANINDA VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER

Hasan Say, katılımcılara deprem öncesinde alınması gereken önleyici tedbirler, deprem anında sergilenmesi gereken doğru davranış biçimleri ve deprem sonrasında izlenmesi gereken adımlar hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Karşılıklı soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde ilerleyen programda, geçmişte yaşanan depremlere ait görüntüler sinevizyon eşliğinde izletildi. Bu videolarda yapılan yanlış uygulamalar ve doğru müdahaleler üzerinde durularak, personelin afetlere karşı farkındalığının artırılması hedeflendi. Eğitim, afet bilincinin toplumda yaygınlaştırılması ve her bireyin afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgusuyla tamamlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.