Tatvan'da okul bahçeleri fidanlarla can buluyor, geleceğe nefes oluyor

ÇEVRE Yayınlanma : 07 Aralık 2025 16:22 Düzenleme : 07 Aralık 2025 16:22
Tatvan'da okul bahçeleri fidanlarla can buluyor, geleceğe nefes oluyor
MEB'in "Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare" projesi kapsamında Tatvan'da 7 okulun bahçesine 1.200 fidan dikildi, ilçedeki tüm okulların yeşillendirilmesi hedefleniyor.
Tatvan'da okul bahçeleri fidanlarla can buluyor, geleceğe nefes oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2025-2026 eğitim öğretim yılında başlattığı "Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare" projesi, Bitlis'in Tatvan ilçesinde hızla hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik farkındalığını artırmak amacıyla okul bahçelerine fidan dikimleri devam ediyor. Tatvan Kaymakamlığı koordinasyonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tatvan Orman İşletme Şefliği işbirliğiyle yürütülen bu çalışma, hem köy hem de ilçe merkezindeki okulları kapsıyor.

PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER EL ELE VERDİ

İlçe Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, İlçe Orman İşletme Şefi Ayşe Şahin ve ilçe protokolünün katılımıyla başlatılan etkinlik, öğrencilerin çevre bilinci kazanmasına da katkı sağlıyor. Şimdiye kadar, 3'ü köy okulu olmak üzere toplam 7 okulun bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi ve bin 200 fidan toprakla buluşturuldu. İlçe genelindeki tüm okul bahçelerinin fidanlarla yeşillendirilmesi hedefleniyor.

KAYMAKAM DEMİRER'DEN ANLAMLI MESAJ

İlçe Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılması gerektiğini vurguladı. Proje kapsamındaki fidan dikim çalışmalarının ilçedeki tüm okullarda kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Demirer, "Gelecek nesillere daha yeşil, daha sağlıklı bir yaşam alanı bırakmak hepimizin sorumluluğudur. Bu proje ile sadece okul bahçelerini değil, çocuklarımızın çevreye bakışını da yeşertiyoruz. Tüm kurumlarımızla uyum içinde çalışarak ilçemizdeki tüm okullarımızın bahçelerini fidanlarla donatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.