Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tatık, 19 Mayıs’ın Türk milletinin esarete karşı direnişinin ve bağımsızlık iradesinin en güçlü sembolü olduğunu vurguladı.
TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI
Başkan Tatık, 19 Mayıs 1919’un Türkiye'nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlattığını belirten Tatık, bu özel günün milletin kaderini değiştiren bir milat olduğunu dile getirdi.
GENÇLERE VERİLEN DEĞER
Cumhuriyetin gençlere emanet edildiğini vurgulayan Tatık, gençlerin Türkiye'nin geleceğini inşa edecek en büyük güç olduğunu söyledi. Gençlerin bilim, sanat, kültür ve spor alanında daha güçlü bireyler olarak yetişmeleri için çalışmalara devam edeceklerini belirten Tatık, bu bağlamda tüm imkânların seferber edileceğini ifade etti. Tatık, mesajını aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi anarak sonlandırdı ve 19 Mayıs'ın bayramını kutladı.








