Tavas Belediye Başkanı Tatık: Çanakkale ruhuyla geleceğe yürüyoruz

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 17 Mart 2026 14:39 Düzenleme : 17 Mart 2026 14:39
Tavas Belediye Başkanı Tatık: Çanakkale ruhuyla geleceğe yürüyoruz
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde şehitleri rahmetle anarak Çanakkale ruhunun önemine dikkat çekti.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, şehitleri rahmetle anarak Çanakkale ruhunun milletin en büyük gücü olduğunu vurguladı.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NE SAYGI

Başkan Tatık, Çanakkale Zaferi’nin, milletin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biri olduğunu ifade etti. Mesajında, "Tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK SORUMLULUĞUMUZ

18 Mart 1915’te kazanılan zaferin, milletin vatan sevgisini ve bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini belirten Tatık, Çanakkale’de yazılan destanın; inanç, cesaret ve birlik ruhunun en güçlü göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Tatık, "Bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden kahraman ecdadımızın emaneti olan ülkemize sahip çıkmak, onların fedakarlıklarını unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin en önemli sorumluluğudur" dedi. Başkan Tatık, mesajının sonunda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Çanakkale kahramanlarını, aziz şehitleri ve gazileri saygı, rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.