Tavuklu pilavdan 15 kişi hastanelik oldu

GÜNDEM Yayınlanma : 16 Kasım 2025 23:58 Düzenleme : 17 Kasım 2025 00:00
Tavuklu pilavdan 15 kişi hastanelik oldu
Kastamonu'da mevlit programında tavuklu pilav ve ayran ikramının ardından 15 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde, bir mevlit programında ikram edilen tavuklu pilav ve ayranın ardından 15 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Haskavak köyünde 3 gün önce hayatını kaybeden bir kişi için okutulan mevlit programına yaklaşık 45 kişi katıldı. Davetlilere sunulan yiyeceklerin ardından rahatsızlanan vatandaşlar, acil sağlık ekiplerine başvurdu.

Sağlık Ekipleri Müdahale Etti

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Kendi imkanlarıyla hastaneye gidenlerin yanı sıra, sağlık ekiplerince de Doğanyurt ve İnebolu'daki hastanelere kaldırılan hastalar tedavi altına alındı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuranların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Sorunun Kaynağı Araştırılıyor

Yetkililer, gıda zehirlenmesine neden olduğu düşünülen tavuklu pilav ve ayranın numunelerinin incelemeye alındığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve gıda güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalara devam ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.