TBMM'de bütçe görüşmelerinde savunma sanayine yönelik gerginlik

SİYASET Yayınlanma : 17 Aralık 2025 16:42 Düzenleme : 17 Aralık 2025 16:42
TBMM'de bütçe görüşmelerinde savunma sanayine yönelik gerginlik
TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında savunma sanayisindeki gelişmeler üzerine AK Partili İbrahim Ethem Taş'ın sözleri gerginliğe yol açtı.

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili İbrahim Ethem Taş, savunma sanayisindeki ilerlemelerin Türkiye'yi dünya genelinde özel bir konuma getirdiğini ve bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade etti.

MEZARDA RAKI İÇENLER

Taş, "Ben size söyleyeyim. Kimler rahatsız biliyor musunuz? Mezar başında rakı içenler" diyerek eleştiride bulundu. TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer bazı kurumların bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Taş, Türkiye'nin savunma alanındaki başarılarını vurgulayarak, Kızıl Elma insansız savaş uçağının önemli bir başarıya imza attığını belirtti.

CHP'YE YANIT

Taş, CHP'nin bu olumlu gelişmelerden rahatsız olduğunu belirtti ve CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarını eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise Taş'ın sözlerine yanıt vererek, "İbrahim Ethem Taş bir sürü şey söyledin ama 'mezarda rakı içenler' dedin. Bak bu ülkede içen içer, içmeyen içmez" dedi. Bu tartışmalar sırasında TBMM'de sözlü gerginlikler yaşandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.