İzmir'in Tire ilçesinde yaşanan üzücü bir olayda, bir kadın evlilik dışı dünyaya getirdiği bebeğini çuvala koyarak köprü altına gömdü. Bölgede kadavra köpekleriyle bebeğin cesedini arama çalışmaları devam ederken, bebeği gömdüğü iddia edilen kadın ile birlikte anne ve babası ve iki ağabeyi olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı.

BEBEĞİ GÖMDÜĞÜ İDDİA EDİLEN KADIN VE AİLESİ GÖZALTINDA
Olay, Tire ilçesine bağlı kırsal Sarılar Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre Hatice D. (34), evlilik dışı dünyaya getirdiği bebeği çuvala koyarak köprü altına gömdü. Hatice D.'nin annesinin jandarmaya giderek olayı bildirmesi üzerine, cumhuriyet savcılığının talimatıyla Hatice D. ile birlikte babası N.D., annesi F.D., ağabeyleri İ.D. ve R.D. olmak üzere toplam 5 aile üyesi gözaltına alındı.

BEBEĞE AİT KORDON BAĞI BULUNDU, CESEDİNE ULAŞILAMADI
Bölgede yapılan ilk incelemelerde, gömüldüğü öne sürülen yerde bebeğe ait kordon bağına rastlandı. Ancak, henüz bebeğin cesedine ulaşılamadı. Jandarma ve emniyet ekipleri, özel eğitimli köpeklerle köprü çevresinde arama çalışmalarını sürdürüyor.

5 YIL ÖNCE DE BEBEĞİNİ ÖLÜME TERK ETMİŞ
Hatice D.'nin daha önce de benzer bir olayla gündeme geldiği ortaya çıktı. 2019 yılında Tire Cuma Pazarı'nda şalvarının içinde doğum yapan Hatice D.'nin, bebeği tezgahın altına bıraktığı öğrenildi. Ağlama seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine hastaneye kaldırılan bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.







