Tokat'ta ileri teknoloji radyoterapi cihazı hizmete girdi

SAĞLIK Yayınlanma : 25 Nisan 2026 11:26 Düzenleme : 25 Nisan 2026 11:26
Tokat'ta ileri teknoloji radyoterapi cihazı hizmete girdi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'nde açılan yeni radyoterapi cihazı, kanser hastalarına şehir dışına gitmeden hızlı ve konforlu tedavi olanağı sunuyor.
Tokat'ta ileri teknoloji radyoterapi cihazı hizmete girdi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi, düzenlenen törenle yeni bir ileri teknoloji radyoterapi cihazını hizmete sundu. Bu cihaz sayesinde kanser hastaları, artık şehir dışına gitmeden hızlı ve konforlu bir tedavi alabilecekler.

Tokat\

STRATEJİK YATIRIM AÇILIŞI

Açılış törenine il protokolü, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve hastane çalışanları katıldı. Rektör Yılmaz, üniversite hastanesinin sağlık alanındaki kapasitesini artırmak için sürekli çalıştıklarını ifade ederek, bu yeni yatırımın bölge halkına nitelikli sağlık hizmeti sunma hedeflerine önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Tokat\

KANSER TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM

Hastaneye kazandırılan Varian TrueBeam radyoterapi sistemi, hem geleneksel radyoterapi hem de nokta atışı tedavi imkanı sunarak hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştırıyor. Bu cihaz sayesinde, tedavi süreleri önemli ölçüde kısalıyor ve hastaların konforu artıyor. Örneğin, geleneksel cihazlarda 15-20 dakika süren tedavi seansları, TrueBeam ile 5 dakikanın altına düşebiliyor. Bu durum, hem hasta konforunu artırıyor hem de tedavi sırasında olası hataları minimize ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.