Tokat'ta rekor operasyon: 55 bin sentetik hap ele geçirildi!

ASAYİŞ Yayınlanma : 17 Şubat 2026 00:00 Düzenleme : 17 Şubat 2026 00:00
Tokat'ta rekor operasyon: 55 bin sentetik hap ele geçirildi!
Tokat'ta polis, bir araçta 55 bin 440 adet sentetik ecza ele geçirerek rekor kırdı. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Tokat'ta Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından koordine edilen bir operasyonda, il dışından gelen bir araçta yapılan aramada tam 55 bin 440 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Bu miktar, Tokat'ta tek seferde ele geçirilen en yüksek sentetik ecza miktarı olarak kayıtlara geçti.

UYUŞTURUCU TİCARETİNE BÜYÜK DARBE

Ekipler, uyuşturucu madde ticaretiyle mücadele kapsamında yürüttükleri titiz çalışmalar sonucunda şüpheli bir aracı takibe aldı. Kente giriş yaptığı belirlenen araçta yapılan detaylı arama neticesinde, piyasaya sürülmeden önce durdurulan yüklü miktarda sentetik hap bulundu. Operasyon kapsamında, 'uyuşturucu madde imal ve ticareti' suçlamasıyla araç sürücüsü S.A. gözaltına alındı.

GENİŞLETİLEN SORUŞTURMADA 5 GÖZALTI

Soruşturma derinleştirildikçe, uyuşturucu maddeleri temin eden ve gönderen bir şüpheli ile ilde alıcı konumunda olduğu tespit edilen dört kişi daha belirlendi. Bu kişilere yönelik başlatılan yakalama çalışmaları sonucunda toplamda 5 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin sorgusu devam ediyor. Ele geçirilen sentetik ecza miktarının, önceki rekorun yaklaşık 7 katı olduğu bilgisi de operasyonun önemini vurguluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.