Sinop'un şirin ilçesi Türkeli'de, yüzyıllardır süregelen geleneksel kilim dokumacılığı, azimli kadınların çabalarıyla yeniden hayat buluyor.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ VE KÜLTÜREL MİRAS
Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir ve eşi Tuğçe Serbest Kandemir, ilçeye bağlı Yazıcı köyünde kurulan kilim dokuma atölyesini ziyaret ederek bu anlamlı çalışmaya destek verdiler. Atölyede yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi alan Kaymakam Kandemir ve eşi, kilim dokuyan kadınlarla bir araya gelerek onlara moral verdiler ve üretim sürecini yakından gözlemleme fırsatı buldular.

GELENEĞİN GELECEĞE TAŞINMASI
Kaymakam Kandemir, geleneksel el sanatlarından biri olan kilim dokumacılığının unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Kadınların bu sanatla hem aile bütçelerine katkıda bulunmalarından hem de kültürel mirası yaşatmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kandemir, tüm emekçi kadınlara teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.







