Türkiye COP31'e ev sahipliği yapma konusunda kararlı: Bakan Kurum'dan önemli açıklamalar

SİYASET Yayınlanma : 21 Kasım 2025 01:47 Düzenleme : 21 Kasım 2025 01:47
Türkiye COP31'e ev sahipliği yapma konusunda kararlı: Bakan Kurum'dan önemli açıklamalar
Bakan Murat Kurum, COP30'da Brezilya, Avustralya ve Azerbaycan temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Türkiye'nin COP31'e ev sahipliği yapma konusundaki kararlılığını yineledi ve önemli adımlarda mutabakat sağlandığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, COP31'e ev sahipliği yapma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

COP31 EV SAHİPLİĞİ GÖRÜŞMELERİ

Bakan Kurum, Brezilya'nın Belem kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 30'uncu Taraflar Konferansı (COP30) marjında, Brezilya, Avustralya ve Azerbaycan temsilcileriyle bir araya geldi. Bu zirvede, bir sonraki yıl gerçekleştirilecek olan COP31 Taraflar Konferansı'nın hangi ülkede ve nasıl düzenleneceği üzerine müzakereler yapıldı. Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmede, Türkiye'nin COP31'e ev sahipliği yapma konusundaki iradesini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

ÖNEMLİ ADIMLARDA MUTABAKAT SAĞLANDI

Bakan Kurum, paylaşımında, "COP30 kapsamında bulunduğumuz Belem’de Brezilya İklim, Enerji ve Çevre Bakanı Sayın Mauricio Carvalho Lyrio, Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Sayın Chris Bowen ve Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Yalçın Rafiyev ile birlikte bir görüşme gerçekleştirdik. COP31’e ev sahipliği konusunda gelinen noktayı ele aldık, önemli adımlarda mutabık kaldık. Önümüzdeki dönemle ilgili olumlu kararlar aldığımız dörtlü zirvemizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Bu görüşmelerde, ev sahipliği konusundaki ilerlemeler ele alındı ve önemli noktalarda anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.