Türkiye'de girişimcilik ekosistemi büyüyor: Yatırımlar 1 milyar doları aştı

EKONOMİ Yayınlanma : 03 Ekim 2025 16:04 Düzenleme : 03 Ekim 2025 16:04
Türkiye'de girişimcilik ekosistemi büyüyor: Yatırımlar 1 milyar doları aştı
Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'de erken aşama teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların 1 milyar doları aştığını ve ülkenin girişimcilik ekosisteminin hızla büyüdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği hızlı gelişmeye dikkat çekti.

ERKEN AŞAMA YATIRIMLARDA BÜYÜME

Dağlıoğlu, özellikle erken aşama girişim yatırımlarında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. 2010-2019 döneminde yıllık ortalama 100 milyon dolar civarında olan erken aşama teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların, pandemi sonrasında 1 milyar doların üzerine çıktığını vurguladı. Bu büyük değişimin, ekosistemin tüm paydaşlarının dikkatli bir şekilde incelenmesiyle daha iyi anlaşılabileceğini ifade etti.

EKOSİSTEMİN GELİŞİMİ VE ULUSLARARASI GÖRÜNÜRLÜK

Türkiye'nin teknolojik gelişmelerini ve inovasyonlarını yakından takip ettiğini söyleyen Dağlıoğlu, ülkenin büyük nüfusunun yeni ürün ve hizmetlerin piyasaya sunulması için elverişli bir ortam sağladığını belirtti. Şirketlerin ürünlerini gelişmiş bir pazarda test edebildiğini, dijitalleşme ve teknolojiye ilişkin uluslararası endekslerde Türkiye'nin üst sıralarda yer aldığını söyledi. Güçlü bankacılık sektörü ve sağlam dijital altyapının, birçok teknoloji şirketinin büyümesine olanak tanıdığını ekledi. Dağlıoğlu, 10-15 yıl öncesine kıyasla Türkiye'de bu alanda büyük bir dönüşüm yaşandığını ve daha fazla teknoloji şirketi görmek istediklerini dile getirdi.

YATIRIMLARIN KANITLADIĞI BAŞARILAR

Türkiye'deki teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların artmasının cesaret verici olduğunu vurgulayan Dağlıoğlu, tüm bu yatırımların, Türkiye'nin imalat, hizmet, Ar-Ge ve lojistik gibi alanlarda bölgesel bir merkez haline geldiğini gösterdiğini söyledi. Start-up ekosistemi açısından da Türkiye'nin bölgesel bir merkez konumuna ulaştığını belirten Dağlıoğlu, bu başarıda tüm paydaşların önemli katkısı olduğunu ifade etti. Ülkedeki kamu ve özel üniversitelerdeki teknoloji ve bilişim bölümlerine gençlerin yoğun ilgi göstermesinin, girişimcilik kültürünün gelişmesi açısından da önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.