UMKE ekipleri kar fırtınasında iki hastayı kurtardı

YAŞAM Yayınlanma : 02 Ocak 2026 07:48 Düzenleme : 02 Ocak 2026 07:48
UMKE ekipleri kar fırtınasında iki hastayı kurtardı
Zonguldak'ta UMKE ekipleri, kar fırtınasına rağmen Tellioğlu köyünde iki kadın hastaya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı ve hastaneye sevklerini sağladı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetler Birimine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, Devrek ilçesinin Tellioğlu köyünde yaşayan iki kadın hastaya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı ve hastaneye sevklerini sağladı.

ZORLU KOŞULLARDA HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

İl genelinde etkili olan kar yağışlarına rağmen köye ulaşan UMKE ekipleri, solunum cihazına bağlı 50 yaşındaki Gülnaz Gör ile hipertansiyon hastası 73 yaşındaki Münevver Pazarık'a yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ekipler, iki hastanın Devrek Devlet Hastanesi'ne sevkini başarıyla tamamladı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN EKİPLERE TAKDİR

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, "İlimizde ve bölgemizde son günlerde yağan aşırı kar nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada görev yapmaktadır. UMKE ve 112 ekiplerimiz zorlu şartlarda sağlık hizmetini kesintisiz olarak sürdürüyorlar. Bu nedenle kendilerine başarılar diliyorum ve teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.