Umut Nayir'den şaşırtan sözler: İkincilik hayal mi gerçek mi?

SPOR Yayınlanma : 02 Mayıs 2026 23:48 Düzenleme : 02 Mayıs 2026 23:48
Umut Nayir'den şaşırtan sözler: İkincilik hayal mi gerçek mi?
Trabzonsporlu Umut Nayir, Göztepe maçı sonrası konuştu. Nayir, 10 kişi kalmalarına rağmen gösterdikleri mücadeleyi övdü ve ikincilik şanslarının devam ettiğini belirtti.

Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Umut Nayir, Göztepe karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Nayir, takımın genel performansını ve ligdeki hedeflerini değerlendirerek, "Göztepe analizi çok kolay bir takım. Oyuncular değişse de birkaç senedir aynı sistemi ve organizasyonu oynamaya çalışıyorlar. Ama oynaması zor bir takım. Fiziksellikleri çok ön planda, yüksek şiddetli oynamaya çalışıyorlar. Agresiflikleri çok yüksek. Onların coşkusuna, agresifliğine cevap vermezseniz bizim gibi büyük bir takıma karşı deplasmanda bile istediklerini oyunu oynayabiliyorlar," ifadelerini kullandı.

İKİNCİLİK YARIŞINDA SON DURUM

İlk yarıda 10 kişi kalmalarına rağmen gösterdikleri mücadeleye vurgu yapan Nayir, "Esasında ilk yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen gösterdiğimiz coşkuyu belki baştan göstersek ikincilik yarışında daha iddialı olabilirdik. Fikstür kısaldı önümüzde kritik kupa maçı var. Onun öncesinde böyle zor bir takıma karşı 10 kişi de kalsak dirayet gösterebilmek ve geri dönebilmek değerli diye düşünüyorum. Ligin son döneminde formasyonlardan, stratejilerden bağımsız o duyguları koruyabilmek önemli oluyor. Bazı hedefsiz takımları görüyorsunuz çok iddialıyken çok kolay kaybedebiliyorlar. Bizim hedefimiz vardı ama ilk yarı onu yansıtamadık," dedi.

GOLCÜLÜK VE GELECEK PLANLARI

Hücum oyuncusu olarak gol atma isteğini dile getiren Umut Nayir, "Hücum oyuncusu olunca her zaman gol atmak istiyorsunuz. Maçtaki senaryolarda bunu anlatmak kolay olmuyor. Forveti oyuncusu içeride ama rolü bazen orta saha bazen başka bir mevki olabiliyor. Bulunduğum yerlerden gocunmuyorum. Ne kadar yapabilirsem üstüne koymaya çalışıyorum. Bugün bir katkı verebildim mutluyum," şeklinde konuştu. Ligde ikincilik şanslarının devam ettiğini belirten Nayir, "Fatih hoca ben buraya katılmadan önce basın toplantılarında ilk haftalardan beri 1 veya 4 nerede bitirebilirsek bizim için uygun demişti. 4’ü garantiledik sonra 3’ü garantileyelim dedik. 3’ü garantiledik halen ikincilik şansımız var. Onu kovalayacağız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İşimize bakıp sonra kupa maçına hazır olmaya çalışacağız," diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.