Van'da kar yağışı 363 yerleşim yerinin yolunu kapattı

ÇEVRE Yayınlanma : 16 Ocak 2026 06:16 Düzenleme : 16 Ocak 2026 06:16
Van'da kar yağışı 363 yerleşim yerinin yolunu kapattı
Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 363 yerleşim yerinin yolu kapandı ve Meteoroloji çığ tehlikesine karşı uyardı.

Van'da hafta sonu etkili olan kar yağışı, birçok yerleşim yerinin ulaşıma kapanmasına neden oldu. Toplamda 363 yerleşim yerinin yolu kapandı. Bahçesaray'da 31, Başkale'de 6, Çaldıran'da 44, Çatak'ta 100, Edremit'te 1, Erciş'te 72, Gevaş'ta 40, Gürpınar'da 21, Muradiye'de 6, Saray'da 7 ve Tuşba ilçesinde 35 yerleşim yerinin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ekipler, kapanan yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Bu süreçte, ekiplerin çalışmaları büyük bir önem taşıyor. Kar yağışlarının devam etmesi, bu tür olumsuz durumların yaşanmasına sebep olabiliyor.

METEOROLOJİDEN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağını ve Van ile Hakkari'de aralıklı kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği ve rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesinin bulunduğu belirtilerek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.