Veloturk Gran Fondo Çeşme: Sporla umut veren 715 katılımcı yola çıkıyor

SPOR Yayınlanma : 25 Ekim 2025 15:36 Düzenleme : 25 Ekim 2025 15:36
Veloturk Gran Fondo Çeşme: Sporla umut veren 715 katılımcı yola çıkıyor
Veloturk Gran Fondo Çeşme, 17 ülkeden 715 sporcunun katılımıyla yarın başlayacak. Etkinlik, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor.

Bu yıl 9. kez düzenlenecek Veloturk Gran Fondo Çeşme’nin heyecan dolu basın toplantısı gerçekleştirildi. Yarından itibaren 17 farklı ülkeden 715 sporcu, İzmir’in güzel Çeşme ilçesinde bisiklet sürmek için yola çıkacak. ‘Bisiklete binmeyen çocuk kalmasın’ sloganıyla dikkat çeken bu etkinlik, ‘Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler’ projesine de destek sunacak ve katılımcılar kıyasıya mücadele edecekler. Yarış, Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle 91K, 67K ve 41K’lık parkurlarda düzenlenecek. Bu yıl, sporun yanı sıra sosyal sorumluluk da ön planda olacak.

SPORUN GÜCÜYLE TOPLUMA FARKINDALIK YARATMAK

Basın toplantısına katılan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, ilçenin doğal güzelliklerinin spor etkinlikleri için uygun olduğunu vurguladı. Yaz aylarının yanı sıra sonbahar dönemindeki etkinliklerin sürdürülebilirliğine önem verdiklerini ifade eden Maraşlı, “Bu tür organizasyonlar, bölgenin tanıtımına da katkı sağlıyor” dedi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise, sporun birleştirici gücünü vurgulayarak, yarışın tüm katılımcılar için güvenli ve keyifli geçmesini diledi.

SOSYAL SORUMLULUK VE DESTEK PROJELERİ

Veloturk ekibinden Sarper Günsal, organizasyonun temel amacının herkesin bisiklete binebilmesi olduğunu belirtti. Elde edilecek gelirlerin ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye etmek için kullanılacağını açıkladı. Gran Fondo Çeşme Organizatörü Aydın Ayhan Güney, şimdiye kadar 3 bin çocuğa bisiklet ulaştırdıklarını ve bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini duyurdu. Yarışın sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda bir dayanışma ve umut projesi olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.