Venezuela'da peş peşe meydana gelen 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerin yarattığı dehşet, bölgede yaşayan bir Türk vatandaşının gözünden tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. İbrahim Eser isimli vatandaş, yaşadıklarını "Her yer cehennem, her yer yıkıldı" sözleriyle özetlerken, ülkenin adeta yerle bir olduğunu anlattı.

YIKIMIN BOYUTLARI GÖRÜNTÜLENDİ
Art arda gelen sarsıntılarla birlikte Venezuela'da arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken, Eser'in paylaştığı görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne seriyor. Eser, "Hiçbir yer sağlam kalmadı" diyerek, birçok binanın tamamen yıkıldığını ve yüksek katlı yapıların oturulamaz hale geldiğini aktardı. Sadece büyük binalar değil, ara sokaklardaki müstakil evlerin de büyük zarar gördüğünü belirten Eser, depremin tetiklediği toprak kaymalarının da bazı bölgelerde etkili olduğunu dile getirdi.

CAN KAYBI VE YARALILAR ARTIYOR
Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez'in yaptığı ilk açıklamalara göre, depremde en az 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 700 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Ancak sahadan gelen görüntüler ve görgü tanığı anlatımları, bu rakamların daha da artabileceği endişesini taşıyor. Felaketin ardından bölgede büyük bir panik ve kaos hakim.







