Yalova'da telefonla kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda, 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ
Alınan bilgilere göre, dolandırıcılar telefonla ulaştıkları mağduru çeşitli bahanelerle kandırarak 2 altın bilezik, 29 adet çeşitli türlerde altın takı, 1 altın kaplama saat, bin dolar, 2 bin İsviçre frangı ve bin avro gibi değerli eşyaları elden teslim almayı başardılar. Olay, mağdurun polise başvurmasıyla gün yüzüne çıktı.

YAKALANAN ŞÜPHELİLER
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda dolandırıcılık suçuna karıştığı belirlenen iki şüpheli, Yalova merkezli bir operasyonla İstanbul'da yakalanarak Yalova'ya getirildi. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Soruşturma ilerledikçe kimlikleri belirlenen 4 şüpheli daha Yalova merkezli bir başka operasyonla İstanbul'da yakalandı ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.







