Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oğuzhan Yücel, halk arasında 'dil altı tansiyon ilacı' olarak bilinen uygulamanın her yüksek tansiyon durumunda doğru bir çözüm olmadığını belirtti. Tıbbi bir değerlendirme yapılmadan bu ilaçların kullanılmasının risk taşıdığını vurguladı.
Tansiyonu hızlı düşürmek tehlikeli olabilir
Dr. Yücel, ani tansiyon yükselmelerinde halkın dil altı ilaçları hayat kurtarıcı olarak gördüğünü, ancak bu yaklaşımın her zaman güvenli olmadığını ifade etti. Kontrolsüz bir şekilde düşürülen tansiyonun, beyin, kalp ve böbreklerde kalıcı hasarlara yol açabileceğini söyledi.
Her yüksek tansiyon durumu acil değildir
Yücel, 'Her yüksek tansiyon acil değildir ama bazıları gerçekten acildir' diyerek toplumda sık yapılan hataların her yüksek tansiyon değerinin aynı kefeye konulması olduğunu dile getirdi. Tansiyon yüksek olsa bile belirtilerin olmaması durumunda, acil bir müdahale gerekmeyebileceğini aktardı. Bu açıdan, hastaların durumlarını doğru bir şekilde değerlendirmek gerektiğini belirtti.







