Yüksel Yıldırım: Türkiye Kupası’nı kazanmak için var gücümüzle savaşıyoruz

SPOR Yayınlanma : 11 Mart 2026 16:52 Düzenleme : 11 Mart 2026 16:52
Yüksel Yıldırım: Türkiye Kupası’nı kazanmak için var gücümüzle savaşıyoruz
Yüksel Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası'nda zorlu bir rakiple karşılaşacaklarını belirterek, kupayı kazanmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Ziraat Türkiye Kupası’nda çekilen zor kura hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Avrupa’ya geçiş yolumuzun en kısası Türkiye Kupası olduğu için biz de takım olarak, yönetim olarak gerekeni yapacağız. Samsunspor tarihinde ikinci defa final oynamak ve kupayı ilk defa kazanmak istiyoruz" dedi.

ÇEYREK FİNALDE TRABZONSPOR İLE KARŞILAŞACAĞIZ

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Samsunspor’un rakibi Trabzonspor oldu. Kura çekimi sonrası basın mensuplarına konuşan Yıldırım, "Tüm kuralar takımlara hayırlı olsun. Bana göre kuranın en zorunu Samsunspor çekti. Çünkü kupada bir Karadeniz derbisi oynayacağız. Ama bunun iyi tarafı evimizde oynayacak olmamız. Trabzonspor zorlu bir rakip, onu geçtiğimizde Galatasaray’a konuk olacağız. Bu nedenle Samsunspor’un işi zor. Biz zoru seviyoruz ve takımıma güveniyorum," ifadelerini kullandı.

AVRUPA HEDEFİMİZ VAR

Başkan Yıldırım, "Avrupa kupalarında tur atlamak mı, Türkiye Kupası’nı kazanmak mı?" sorusuna, "İkisi birden diyeyim. Çünkü Avrupa’da hedefimiz çeyrek finaldi. Şu an son 16’dayız. Yarın önemli bir maçımız var. Kazanmak istiyoruz ve Madrid’e avantajlı gitmek istiyoruz. Bunu yapabilirsek Samsunspor tarihine geçeceğiz. Avrupa’nın devamlılığını getirmek için de Türkiye Kupası bizim için çok önemli" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.