Yunaktaki orman yangını büyümeden söndürüldü

YEREL Yayınlanma : 22 Eylül 2025 01:01 Düzenleme : 22 Eylül 2025 01:02
Yunaktaki orman yangını büyümeden söndürüldü
Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Bayatkulu Dağı ormanlık alanında çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı.

Bölgede piknikçilerin söndürmeden gittikleri ateş nedeniyle yangın çıktı. Yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Yunak Belediyesi’ne ait iş makineleri, itfaiye araçları ve orman yangın ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Yunak Belediye Başkanı Subhan Günaltay, ormanlık alanlarda ateş yakmanın büyük risk taşıdığını belirterek “Vatandaşlarımızdan özellikle piknik ve mesire alanlarında daha duyarlı olmalarını, ateş yakmamalarını ve çevreyi temiz bırakmalarını önemle rica ediyorum. Küçük bir ihmal, büyük felaketlere yol açabilir” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.