Zigana'da kar hasreti sona erdi, tatilciler zirveye akın etti

ÇEVRE Yayınlanma : 14 Aralık 2025 22:41 Düzenleme : 14 Aralık 2025 22:41
Zigana'da kar hasreti sona erdi, tatilciler zirveye akın etti
Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, yoğun kar yağışı sonrası tatilcilerin akınına uğradı. Kayak sezonu henüz açılmamış olsa da ziyaretçiler manzarayı görmek için bölgeye geldi.
Zigana'da kar hasreti sona erdi, tatilciler zirveye akın etti

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, hafta sonu tarihi bir gün yaşadı. Kayak sezonu daha açılmamış olmasına rağmen, 2050 rakımlı zirveye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Doğu Karadeniz'in kış turizminde öncü olan Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı, kayak sezonunun gecikmesine rağmen tatilcilerin akınına uğradı.

KAR YAĞIŞI VE YOĞUN İLGİ

Dün gece etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Gümüşkayak Kayak Merkezi'nde, pistler henüz kayak yapmak için uygun olmasa da manzarayı görmek isteyenler için bölgeye park edecek yer kalmadı. Tesis yetkilisi Abdullah Eroğlu, binden fazla aracın giriş yaptığı bölgede yaşanan yoğunluğu “kara duyulan özlem” olarak nitelendirerek, şehir merkezi ile zirve arasındaki hava farkına dikkat çekti. Eroğlu, bu yıl sezonun gecikmeli başladığını ancak ilginin oldukça yoğun olduğunu vurguladı.

PİSTLER HAFTA SONUNA HAZIRLANIYOR

Kayak sezonunun henüz tam anlamıyla açılmadığını ancak diğer tüm hizmetlerin devam ettiğini belirten Eroğlu, pistlerin durumuyla ilgili bilgi verdi. “Bu kar iki günde yağdı. Önümüzdeki günlerde daha fazla kar bekliyoruz. Pistlerimiz hazır hale gelecek. Mekanik tesislerimiz çalışır durumda ve güvenlik önlemleri alındı. Şu anda kayak olmasa da kızak, ATV turları ve restoran hizmetlerimiz devam ediyor” dedi. Ziyaretçiler, 7'den 70'e buraya gelip bu güzel manzarayı görmek için uzun yollar kat ediyor.

GELENEKSEL ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Trabzon şehir merkezinden ailesiyle gelen Zeki Usta, Zigana'nın kendileri için bir gelenek haline geldiğini ifade etti. Usta, “Kızlarımla birlikte hafta sonu tatili için geldik. Burası bizim uğrak noktamız. Kar ilk buraya düştüğü için sezonu burada açıyoruz. Çocuklar için harika bir ortam. 4-5 saat vakit geçirip dönüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.