İNSAN

Sosyal platformda akıl üstünlüğü olan biyolojik bir varlıktır. İnsan kavramının yanında sosyoloji, biyoloji ve en önemlisi psikoloji kavramları birlikte gelir.

DÜNYA iklim krizinin etkisiyle mevsim normallerini aşan sıcaklıklarla boğuşuyor. Hava koşullarının hızlı değişim gösterdiği bir dönemden geçiyoruz. Doğal afetler açısından da öyle. Kavurucu sıcakta dikkatli olmalı.

ORMAN YANGINLARI hepimizin ciğerlerini yaktı. Adana'dan Muğla'ya kadar olan sahil şeridimiz alev topuna döndü. Son yılların en büyük

ORMAN YANGINININ ayrı noktalarda aynı anda çıkması sabotaj şüphesini artırdı. Soruşturmalar sürüyor. Antalya-Manavgat'ta başlayan yangında şiddetli rüzgârla alevler çabuk yayıldı. 14 şehir ve 41 noktada sabotaj kokan yangında, binlerce aile mahvoldu.

Alevlerin canlıları, doğayı, yerleşim yerlerini yok ettiği görüntüler çok acı. Peşpeşe çıkan yangında derin bir çaresizlik duygusu uyandırıyor.

Çıtırtılar arasında yaşam boyu çalışılıp edinilmiş mekanlar, geleceğe dönük beklentiler, umutlar, hayaller tutuşuyor. Ormanı yurt edinmiş hayvanlar malesef yandı kül oldu. Öfke, kızgınlık, üzüntü ve tepkiler birbirine karışıyor. Ormanlık alanların, yerleşim yerlerinin cayır cayır yanması, içler acısı.

Feryatlarını duyuramayan binlerce canlıyla birlikte yok olan ormanlar, bizim ciğerlerimizdi. Çok üzüldük. İnşallah tedbirler artırılır.

YAŞAMIN cesaret olduğu bu dönemde özgüvenimizin sağladığı avantajları iyi kullanmalıyız.

HAYATIMIZDA tıkanmış alanlarda karşılaştığımız zorluklara çözüm ararken, gelişiyor ve büyüyoruz.

KİŞİ Zorluklarla savaşırken içinde büyük azim oluşur. Amacına gitmek için, yüksek tempoda efor sarfeder. Azim ve istek olduğu sürece, başarı arkadan gelir.

Küçük sorunların aniden büyüdüğünü görmek bizi bunaltabilir. Yapılan tüm işlerin karanlıkta gölgelenmesini beklemeden üzerlerine ışıklar saçmaya çalışmalı. Yapılan tüm işlerde doyum noktasına ulaşmak için çabalamalı.

Bazen yollar çıkmaz sokaklara çıksa da, vazgeçmek yerine yeni yollar aranmalı. Herkesin hayatı biraz romandır. İstemekten asla vazgeçmemeli. Çalışmadan emek vermeden başarı bizimle olmuyor. Kolayca elde edilen olanaklar sonucu, kişi hayatla mücadeleyi bilmez.

YAŞADIĞIMIZ olayların arkasında, bize ait endişelerin, beklentilerin, kaygıların, hırsların izlerinin var olduğunu görmek, aslında, gerçekleri görmek ve dönüşümümüze izin vermek anlamı taşımakta. DEĞİŞİM bizi zorlayabilir ama, bilmemiz gereken iyiye dönüşebilecek herşeyin, dönüşümüne izin vermenin bizi geliştirecek olacağına güvenmelidir.

YAŞAMA açık, canlı ve en önemlisi, umudunu asla kaybetmeyen bir bilinçle, hayatımızı devam ettirmemiz bize yepyeni pozitif enerjiler verir. YÜREK güzelliği, huy, akıl, konuşma, vicdan, insanlık güzellikleri... bilgi, sanat güzellikleri sıralansın...

MASMAVİ denizle kucaklaşan doğayı hayranlıkla seyrederken, ağaç ve bitki çeşitliliğinde yeşilin her tonunun yöreye serpiştirildiği, büyüleyici güzellikler arasında dolaşmak ümidiyle...

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17

KIŞ

08 Ocak 2024 Pazartesi 21:40