SEVDAMIZ KONYA

Konya toplu ulaşımda en ucuz il.

Üniversiteye hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine de Büyükşehir Belediyesi’nden 3 bin lira harçlık.

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat yılı etkinlikleri kapsamında Hazreti Mevlana’nın Türkiye’de ve dünyada daha geniş kitlelere en doğru şekilde anlatılması ve Mevlana’nın felsefesinin daha geniş coğrafyalara yayılması için yapılacak çalışmalara start verildi

Şehrin bir bölümü ile YHT Garı, Lojistik Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi ve Havalimanını da içine alan güzergahta toplu ulaşım için Konyaray projesi başlıyor.

Bunlar anlatılandan sadece bir paragraf.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay TAŞ BİNA da düzenlediği basın toplantısında bu yıl içerisinde ilçeler dahil yapılan hizmetleri paylaştı.

İnsan sevdası için, yâri için, yarını için hayal kurar. Bizim sevdamız da, yarınımız da Konya’dır, Konyalılardır. Tek derdimiz de Konya’ya ve Konyalılara hizmet etmektir.

Konya, hepimizin sevdası, geçmişi ve geleceğidir. Bizler bir olursak, birlik olursak, haktan hakikatten yana olursak; Allah’ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey yoktur…

Bu sözlerle TAŞ BİNA da düzenlediği basın toplantısında ilçeler dahil yapılan hizmetleri paylaşanKonya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayşehirde yaşayan 2 milyon 300 bin kişiye en iyi hizmetleri sunmak adına gece gündüz demeden çalıştıklarını,yapılan çalışmaları daha da etkili kılmak için; şehrin değerleri, ihtiyaçları ve yarınlara dair planlarıyla şekillenen “Konya Modeli Belediyecilik” adını verdikleri hizmet metoduyla hareket etiklerini söyledi.

Hizmet ve yatırımları paylaşmadan önce restore edilen TAŞ BİNA’yı biraz anlatayım.

Sanki Kültür ve Sanat Merkezi gibi.

Teknoloji müzesi desem abartmış olmam.

Girişten itibaren görkemli bir eser ortaya çıkmış.

Binaya ilk defa girdim inanın içeride kayboldum.

Halbuki yıllardır haber için çok defa gittiğim bir yer.

Tarihi kapılardan şehri geziyorsunuz

Şehrin tarihini, kültürünü, ekonomisini, tarımını, hayvancılığını, üretimini,yerleşimini tüm bilgileri ile yakından görüyorsunuz.

Sergi salonlarında tarihin derinliklerine dalıp bugünü unutuyorsunuz.

Şehre kazandırılan önemli bir eser olan Taş Bina’nın bu hale gelmesi için Başkan Altay, tüm detaylarını takip etmiş.

Projeler ve hizmetler mi?

Şu öğrencilere verilen müjdeyi yazayım gerisini diğer günler köşemizde paylaşırız,

  1. sınıf öğrencilerine 3 bin tl harçlık için başvurular ekim ayında başlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi