DOSTLUK

Arkadaşlığın ötesindeki güç. Ancak, yaşayanlar bilir ve anlar bu kelimenin anlamını. DOSTLUK Devamlı, sürekli, hiç bitmeyen, tükenmeyen, azalmayan sevgidir.

DOSTLUK Ne olursa olsun, zedelenmez yıkılmaz. Gerçek dostluklar kalıcı olanlardır. Bugün, yarın, daha sonra, güzel sözlerle dayanışma, destek, saygı, en önemlisi sevgi ile yapılır.

DOST, DOSTUN EĞERLENMİŞ ATIDIR Öyle acil bir durum olur ki, ancak eğerlenmiş binmeye hazır durumdaki at işimize yarar. Gerçek dost da böyledir. En kötü durumumuzda, ona çok ihtiyacımız olduğunda yanımızda olur.

Bütün sorunlarımızla ilgilenir. Asıl dost, zor zamanlarda yardıma koşan, ona güç ve önem veren anlayandır. Dostluğu yazıya dökebilmek için, acısıyla sevinciyle o duyguları yaşamak gerekir. Dost, dostuna karşı ikiyüzlülük etmez. Dostunun yanlışını yüzüne söyler.

DOST DEDİĞİN Zor zamanında yanında olmalı. Moral vermeli. Güzel haberleri paylaşmalı. Matematiksel olmalı. Sevinci çarpmalı, üzüntüyü bölmeli, geçmişi çıkarmalı, yarını toplamalı. Yüreğinin derinliklerinde ihtiyacını hesaplamalı.

Her zaman bütün, parçalardan daha büyük olmalı...

Omuzlarımıza konulan her yükü taşıyabilecek kadar güçlü bir aile olabilmek için, elele tutuşup tek yürekle ilerleyebilmeli...

Umutların, var olan her şey gibi yıkılıp göçük altında kaldığı zamanlarda bile, damarlarımızdaki kanın akışını hızlandırmalı...

Tüm güzelliklerin, hayallerin zeminlerini oluşturmaya gayret etmeli. Geçen zamanımızda uğruna ödenen bedellerin karşılığında asla memnun olunmamış yüz ifadelerini hatırlamak bile çok acı.

Aslında onaylamadığımız, fikirlerini sevmediğimiz, sözleriyle yorulduğumuz insanlara gerçekte ne hissettiğimizi söyleyememizin ağır yorgunluğunu hep taşımışız.

Ruhumuzu, kötü düşünceleriyle kirleten ve yoran yürekleri hayatımızdan tek tek uğurlayarak rahatlamalıyız.

İNANIYORUM Kİ DOSTLARIM Yüreklerimizin tek bir hızla attığı, ellerimizin birbirine kenetlendiği, çığlıklarımızın tek bir ses halini aldığı an, bizi işitmeyen kulak, görmeyen göz kalmayacaktır.

Temiz ruhlar, masum yürekler hep kalsın.

Çünkü...

Artık ne boşa harcanacak bir ömür, ne de gereksiz sarfedilecek bir sabır var...

Kenetlenen ellerimizin hiç ayrılmaması umuduyla...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17