Gururla 14’üncü yaşımıza bastık…

Sarayönü Manşet Gazetemiz siz değerli okurlarımızın eksilmeyen ilgisi ve desteği ile yeni yaşına girdi. İlk sayısını 29 Ocak 2008’de çıkardığımız gazetemiz 13’ncü yaşını geride bırakıp 14’üncü yaşına bastı.

Daha dün gibi ama geriye kalan 13 yılda hep birlikte birçok şey yaşadık.

Kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri değişti. Bazı kurumlar kapandı. Birçok yeni işyeri açıldı, birçoğu da kapandı.

Güzel haberlerin yanı sıra ne yazık ki bu yaşamdan kopanların, acı olayların da haberlerine sayfalarımızda yer verdik.

İlk yılların aksine gazetemiz hem baskı olarak hem sayfa sayısı olarak daha çok gelişti. Her yeni sayımızda bizler ilk günkü heyecanla gazetemiz sayfalarını daha içerikli, daha güzel, doldurmanın gayreti içerisindeyiz.

***

Sarayönü’müz nüfus olarak çok büyük bir ilçe değil. Bu nedenle de takdir edersiniz ki gazetemiz sayfalarını her hafta doldurmak çok kolay olmuyor. Bizler çoğu yerel gazete ve dergiler gibi bazı ajans ve internet haberleriyle sayfalarımızı doldurmak gibi kolay bir yolu seçmedik. Renkli(!), boyalı gazeteler gibi büyük gündemler peşinde de olmadık hiçbir zaman.

Özellikle son bir yıldır Covid-19 salgını nedeniyle ilçemizdeki hareketlilikte azaldı. Kimi işyerleri kapandı. Kısıtlamalar uygulandı, çalışma saatleri yarıya düştü. Doğal olarak ta bizler için haber yapmak sayfaları doldurmak bu dönemde daha zorlaştı.

Gazetemiz her ne kadar ilçede bir boşluğu doldurmuş olsa da artık bir alışkanlık haline geldiği için beklentiler de elbette ki yüksek oluyor.

Kimi zaman reklam ve ilanların düşmesinden dolayı gazete sayfalarından birini eksilttiğimizde “hayırdır bu hafta gazete incelmiş” eleştirisi alıyoruz. Evet, okurlarımızın haklılık payı var ama sayfalar azalsa da yaptığımız haber sayılarında çok bir düşme olmuyor.

Tekrar etmek gerekirse bu pandemi döneminde gazetemiz sayfalarını doldurmak çok kolay değil bu nedenle sizlerin de anlayışına sığınıyoruz.

***

Gazetemizde yer alan haberler belki çok önemli veya sansasyonel haberler olmayabilir. Ancak yaptığımız haberlerin tamamına yakını ilçemize özel ve bizden haberler. Bu haberler ister bir düğün ister bir cenaze haberi isterse belediyenin rutin bir çalışması olsun.

Ama hepsi ilçemizin haberi…

Geçmiş 13 yıl içerisinde gazetemiz sayfalarını bölgemiz haberleriyle doldurmaya çalıştık.  Tarım memleketi olan ilçemizde sürekli tarım haberleri yapmışız. Geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçemizin her bölgesinden haberler yer almış. Esnaf köşesi, kent, politika ve güncel sayfalarımız hep ilgi çekti.

Bunların yanı sıra yazarlarımız, şairlerimiz gönüllerinden koptuğu şekilde gazetemizi renklendirdiler.

İlçemizin tanıtımında da çok önemli bir katkısı olan Sarayönüspor’u sürekli takip ettik. Yine nostalji, magazin ve bulmaca sayfalarımız büyük ilgi gördü.

Nostalji sayfamız için sizlerden yine destek bekliyoruz. Geçmişi, anıları paylaşmak adına elinizde bulunan eski resimleri bizlere ulaştırırsanız gazetemizde ve internet sitemizde yayınlayarak bunları aynı zamanda ölümsüzleştirmiş oluruz.

***

Bütün bunların yanında sizlerin eleştirilerine de konu olan eksiklerimiz de olmuştur mutlaka. Kısıtlı imkânlarla ve dar bir kadroyla çıkardığımız gazetemiz için bazı bölgelere tam olarak ulaşamamış, istek ve sorunlarını yansıtamamış olabiliriz.

Bizler elbette ki mükemmel değiliz. Eksiklerimizin, ufak tefek yanlışlarımızın olduğunun farkındayız. Aynı hatalar, gözümüzden kaçanlar bundan sonra da olabilir. Gazetemizin baskısında da zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Teknik olarak her adedini tek tek kontrol edemeyeceğimiz bu aksaklıklar için de anlayışınıza sığınıyoruz.

***

Her Salı günü merakla takip edilme ve sizlerin gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden yaptığınız güzel yorumlar çizgimizin doğruluğunu gösteriyor.

Sizlerden aldığımız bu tepkilerle de bizler de elbette ki yerel olarak kalmaya ve ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

Gazetemizin diğer ilçelerde ve il merkezinde örnek gazete olarak gösteriliyor olması da ayrıca gurur verici.

***

Gazetemizin kurulduğu günden itibaren çalışmalarımızı takdir eden, bize güç veren, maddi manevi destek olan siz değerli okurlarımıza, dostlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

Ayrıca gazetenin kuruluşundan günümüze kadar bana destek veren Mustafa Solak ile her hafta büyük özveri içerisinde gazete sayfalarını doldurmaya çalışan Serhat Çetinkaya kardeşlerime ve aynı zamanda yazıları, şiirleri ile gazetemize renk katan yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Nice güzel yaşlara ve yayınlara…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehdi DEMİR Arşivi