Tüm eğitim kademelerinde, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla ‘Atatürk’ten İlhamla Yeşil Vatan’ sloganı altında fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirildi.
FİDAN DİKİMİ İÇİN ÖZEL GÜNLER SEÇİLDİ
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm illere gönderdiği yazıda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı değerlere sahip çıkmak ve vatan sevgisi ile millet bilincini güçlendirmek amacıyla 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nü birleştirerek fidan dikim etkinlikleri düzenlendi. ‘Doğayı korumanın vatanı korumak’ temasıyla yapılan etkinliklerde öğrenciler, Atatürk’e ve vatan sevgisine dair duygu ve düşüncelerini ifade eden mesaj kartlarını diktikleri fidanlara iliştirdi.
TÜM İLLERDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
MEB, doğayı koruma ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkma amacıyla öğrencilerin 81 ildeki tüm okullarda fidan dikimi gerçekleştirmelerini sağladı. Bu etkinlikte, öğrenciler dikilen fidanları sulayarak doğaya katkı sundular.









