Adil Haber-Sen, öldürülen 2 PTT çalışanı için protesto düzenledi

GÜNCEL Yayınlanma : 16 Ocak 2025 15:47
Adil Haber-Sen, öldürülen 2 PTT çalışanı için protesto düzenledi
Ankara'da toplanan Adil Haber-Sen üyeleri, Rize'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 2 PTT çalışanının cenazelerinin defnedildiği gün, kurumun faaliyetlerine karşı protesto düzenledi.

Rize'deki PTT Başmüdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren PTT çalışanları Selim Okumuş ve Ömer Bayazıt için Adil Haber-Sen, Ankara'daki PTT Genel Müdürlüğü önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Adil Haber-Sen Genel Başkanı Kenan Arık, yaptığı açıklamada, amaçlarının görünmeyenleri gün yüzüne çıkarmak, duyulmayan sesleri duyurmak ve konuşulmayanları dile getirmek olduğunu belirtti. Arık, geçtiğimiz hafta Rize'deki PTT Başmüdürlüğü'nde çalışan iki arkadaşını kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Arık, “Hayatını kaybeden mesai arkadaşlarımız merhum Selim Okumuş ve merhum Ömer Bayazıt'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli aileleri, yakınları ve tüm PTT çalışanlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bu alçak saldırıyı lanetliyoruz ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin ağır en cezayı alması için bizler de davaya müdahil olacağız.

Temennimiz odur ki o cani bir daha gün yüzü göremeyecek. Ancak bizlerin de üstüne düşen bazı görevler vardır. Her şeyden önce PTT çalışanlarının değerli olduğunu, sahipsiz olmadığını tüm kamuoyuna duyurmamız gerekmektedir. Bunun için bizler bugün tüm ülkede iş bıraktık ve kamuoyunun dikkatini çekmek istedik.

Ama maalesef üzülerek gördük ki olayın yaşandığı Rize'de dahi merhumların cenazesinin kaldırıldığı gün bazı yöneticiler talimat vererek, işlerin aksatılmadan devam ettirilmesi istenmiştir. Bu talimatı kim, neden, nasıl verdi bilmiyoruz. Ama o kişiler de senin kardeşin, oğlun veya baban olabilirdi. Rize'de bir gün PTT çalışmayınca dünyanın sonu değildi” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.