Ak partili Gürkan'dan BUSKİ'ye şok su zammı yüzde 30 tepkisi!

GÜNDEM Yayınlanma : 14 Kasım 2025 09:21 Düzenleme : 14 Kasım 2025 09:21
Ak partili Gürkan'dan BUSKİ'ye şok su zammı yüzde 30 tepkisi!
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, BUSKİ''nin suya yaptığı yüzde 30''luk zamma tepki göstererek, yönetimi popülizmle suçladı ve Bursa''yı pahalı su kullanan şehirler arasına soktuğunu iddia etti.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ yönetimini, suya yapılan yüzde 30''luk zam üzerinden sert bir dille eleştirdi. Gürkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu zammı "popülist yönetim anlayışı" olarak nitelendirdi.

VAATLER VE GERÇEKLER: SU FİYATLARI KAN AĞLATIYOR

Gürkan, CHP''li belediye yönetiminin göreve geldiğinde suya yüzde 25 indirim vadettiğini ancak daha sonra ardı ardına gelen zamlarla Bursa''yı "Türkiye''nin en pahalı suyunu kullanan şehirlerinden biri" haline getirdiğini belirtti. BUSKİ Genel Kurulu''nda yönetimin kendi hatasını kabul ettiğini öne süren Gürkan, yeni alınan yüzde 30''luk su ve atık su zammını da kabul edilemez buldu.

POPÜLİZM DEĞİL, VİZYON BEKLENTİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda bir "yönetim krizi" yaşandığını savunan Gürkan, alınan kararların sosyal adalet ve kamu yönetimi ciddiyetiyle bağdaşmadığını vurguladı. Gürkan, "Bursamızın vizyonsuz, popülist ve günübirlik kararların bedelini ödemeye tahammülü yoktur," diyerek, şehrin menfaatlerini savunmaya devam edeceklerini ve yanlış gördükleri uygulamalara karşı duracaklarını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.