Asgari ücret komisyonu bomba gibi patlayacak! Türk-İş'ten radikal karar: Katılmıyoruz!

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Kasım 2025 17:34 Düzenleme : 04 Kasım 2025 17:34
Asgari ücret komisyonu bomba gibi patlayacak! Türk-İş'ten radikal karar: Katılmıyoruz!
TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, adil bir yapı kurulmazsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na katılmayacaklarını duyurdu. Düşük asgari ücret politikasını eleştiren Atalay, emeklilerin de zor durumda olduğunu belirtti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışma hayatını sarsacak bir açıklama yaparak, mevcut koşullar değişmezse Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na katılmayacaklarını duyurdu.

Mevcut Durum Kabul Edilemez!

TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Atalay, asgari ücret ve çalışma hayatına dair yaşanan sorunları sert bir dille eleştirdi. Düşük asgari ücret politikasının artık sürdürülemez olduğunu belirten Atalay, asgari ücretli çalışanların ve emeklilerin içinde bulunduğu zorlu duruma dikkat çekti. "Asgari ücretli bizim örgütlü işçimizdir ve bu konuda yalnız bırakılmamalıdır." ifadeleriyle duruma tepki gösteren Atalay, sendikalı çalışanların haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Demokratik Yapı Talebi ve Ultimatom

Atalay, yüksek enflasyon oranlarına rağmen Yüksek Hakem Kurulu'nun belirlediği yüzde 8'lik artışın demokratik olmadığını savundu. "Bir an önce adil ve demokratik bir yapı getirilmeli." çağrısında bulunan Atalay, yönetmelikte gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde komisyona katılmayacakları yönündeki kararlılıklarını yineledi. Bu durum, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde önemli bir krize yol açma potansiyeli taşıyor.

Promosyonlar ve Gelecek Adımlar

Atalay, sadece asgari ücret konusunun değil, aynı zamanda promosyon ücretleriyle ilgili de düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl 22 bin lira gibi bir beklenti oluşmadığını hatırlatan Atalay, TÜRK-İŞ olarak bundan sonra da asgari ücretli ve emeklilerin lehine olacak kararlar almak için mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Bu çıkış, önümüzdeki dönemde işçi hakları ve asgari ücret müzakerelerinde tansiyonun yükseleceğinin bir işareti olarak yorumlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.