Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ekonomik verileri masaya yatıracak

GÜNDEM Yayınlanma : 17 Aralık 2025 23:40 Düzenleme : 17 Aralık 2025 23:40
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ekonomik verileri masaya yatıracak
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yarınki toplantısında ekonomik verileri değerlendirecek. TÜRK-İŞ heyetinin katılmaması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi amacıyla yarın yapılacak ikinci toplantısında ekonomik veri ve raporları değerlendirecek.

ÇALIŞANLARI DOĞRUDAN ETKİLEYECEK

Yeni asgari ücretin belirlenmesi süreci, doğrudan 7 milyon çalışanı ve dolaylı olarak da tüm toplumu ilgilendiren bir konu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantı, saat 14.00’te başlayacak.

TÜRK-İŞ HEYETİ KATILMAYACAK

Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik verileri paylaşacak. Ancak TÜRK-İŞ heyetinin, komisyonun yapısında değişiklik yapılmadığı gerekçesiyle toplantıya katılmaması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal diyalog vurgusu yaparak sendikalarla istişare edeceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.