Kahramanmaraş'ta bir ortaokula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ayla öğretmenin oğlu Furkan Kara, annesinin cesaretinin ve fedakarlığının altını çizdi.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN SİPER OLDU
Furkan Kara, annesinin öğrencilerini korumak için siper olduğunu ve onların kaçmalarına yardımcı olduğunu anlattı. "Annem ailemizin kahramanıydı, öğrencilerinin de kahramanı oldu" diyen Kara, annesinin alçakgönüllü bir öğretmen olduğunu vurguladı. Ayla Kara, 6 kurşunla hayatını kaybetti ve son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

OKULA GİTME KARARI ZOR OLDU
Olay günü, Ayla öğretmenin okula gitme konusundaki tereddütlerini paylaşan oğlu, annesinin okul sevgisini hatırlatarak, "En sonunda gitme kararı aldı. Çünkü okulu çok seven bir öğretmendi" dedi. Furkan, annesinin okula gitme isteğinin onun için ne denli önemli olduğunu ifade etti.
GAZİ NEDENİYLE MUTLULUK HİSSETTİ
Furkan Kara, annesinin öğrencilerini kurtardığını duyduklarında hissettikleri mutluluğu dile getirerek, "Bu tamamen bir öğretmenlik içgüdüsü. Böyle bir şey planlanamaz. Çok üzgünüz ama bir yandan da onunla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. Ayla öğretmenin öğrencilerine olan sevgisi ve cesareti, tüm aileyi derinden etkiledi.







